liječenje staro preko 5000 godina

AYURVEDA U ŽUPANIJSKOJ PALAČI - Dođite i saznajte kako unaprijediti svoje zdravlje najstarijim načinom liječenja

Objavljeno: 19.01.2018. 17:41

Zadnja izmjena: 19.01.2018. 17:41

Ukoliko želite saznati kako unaprijediti svoje zdravlje i preventivno djelovati protiv raznih oboljenja dođite 29. siječnja u 19 sati u Županijsku palaču gdje će fondacija Art of Living uz podršku Veleposlanstva Indije održati zanimljivo i besplatno predavanje o sve popularnijoj Ayurvedi - znanosti o životu.

Besplatna javna predavanja 'Ayurveda - znanost o životu' održat će se u četiri hrvatska grada, Varaždinu, Zadru, Splitu i Zagrebu, a programe i predavanja, kao i individualne konzultacije, vodit će renomirani dr. Nikhil M. Dongarkar, izvorni ayurvedski liječnik iz Indije i predstavnik Sri Sri Ayurvede Europe.

Sri Sri Ayurveda dostupna je i u Hrvatskoj i nudi, osim pulsne dijagnostike i individualnih konzultacija, i ayurvedske tretmane te prirodnu ayurvedsku kozmetiku kao i dodatke prehrani od ljekovitih biljaka pripremljenim po ayurvedskim principima te tečajeve kuhanja po načelima ayurvede.

Liječenje staro preko 5 000 godina

Ayurveda je priznata kao jedan od najstarijih sustava liječenja, a sama riječ znači znanost o životu, dok je ayurvedski sustav medicine stari više od 5 000 godina. Specifična je po svom cijelovitom i individualnom pristupu svakoj osobi uz namjeru da se ukloni korjenski uzrok problema, a ne samo simptomi bolesti.

Bitne komponente ayurvedske medicine su pravilna prehrana usklađena s tjelesnim tipom osobe te smirivanje misli i jačanje živčanog sustava uz primjenu ayurvedskih tretmana te tehnika kao što su meditacija, yoga i vježbe disanja.

Dakle, svi koji iz prve ruke žele čuti i saznati što je Ayurveda i zašto je ona u zapadnim zemljama, pa tako i u Hrvatskoj, sve popularnija kada se radi o liječenju i prevenciji raznih bolesti, koju ulogu u tome igra prehrana i životni stil te kako nam ayurvedski principi mogu pomoći da unaprijedimo svoje psihofizičko zdravlje, osigurajte mjesto na predavanju potvrdom dolaska e-mailom na: [email protected] 

 

 

Komentari