slavi se praznik rada...

Besplatni grah diljem županije! Evo kamo za 1.maj i kakvo nas vrijeme očekuje...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.04.2018. 14:10

Zadnja izmjena: 28.04.2018. 14:13

Foto: Arhiva

Ovogodišnja proslava Praznika rada obilježava se diljem Varaždinske županije, a dobra vijest je ta što je za utorak najavljena maksimalna temperatura do 23 stupnjeva, tako da svi vi koji ste organizirali Praznik rada negdje na otvorenom možete biti mirni.

Inače, Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu 1. svibnja 1886. godine. Tada je u sukobima s policijom poginulo više radnika, a osmero je radnika osuđeno na smrt.

Besplatni grah diljem županije

  • Planinarsko društvo „Grebengrad“, pod pokroviteljstvom Grada Novog Marofa, i ove godine organizira tradicionalnu proslavu Praznika rada na izletištu Grebengrad. Osigurana je besplatna podjela vojničkog graha, a posjetitelji će moći razgledati 800 godina staru utvrdu.
  • Na Trakošćanu će Praznik rada obilježiti Reformisti uz kuhanje i podjelu graha i dobru zabavu, a oko 11 sati očekuje se i dolazak predsjednika Narodne stranke – REFOMISTI Radimira Čačića i potpredsjednice Reformista Natalije Martinčević.
  • GO SDP-a Ludbreg organizira tradicionalno druženje za 1. Maj od 11 sati u Lovačkom domu u Ludbregu uz glazbeni program i naravno, besplatan grah.
  • Varaždinski SDP pak organizira program na varaždinskom Izletištu Drava uz bogat kulturno-umjetnički i zabavni program, nagradnu tombolu s preko 500 vrijednih nagrada (Glavna nagrada - tečaj stranog jezika u Školi stranih jezika Žiger) i 2.500 porcija besplatnog graha s kobasicama i špekom, a očekuje se i dolazak Davora Bernardića...
  • Na Aquacityju će se feštati uz bogati glazbeni, sportski i zabavni program. Posjetitelje će zabavljati grupa Ljubavnici, sve uz pečenog vola na ražnju i atraktivne hostese.

 

 

 

Komentari