Bogati program proslave 800. rođendana općine Kneginec

Objavljeno: 20.07.2012. 12:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: kneginec.hr

Bogati program proslave Dana općine Gornji Kneginec povodom 800. obljetnice prvog pisanog spomena Kneginca i 220. obljetnice osnutka župe sv. Marije Magdalene otvoren je jučer svečanom sjednicom Općinskog vijeća i nastavit će se do kraja tjedna.

Bogati program manifestacije nastavlja se danas u pastoralnom centru blaženog Alojzija Stepinca u Gornjem Knegincu s početkom u 18 sati.

U centru će se održati predstavljanje zbornika radova povodom 800. obljetnice prvog pisanog spomena Kneginca i 220. obljetnice osnutka župe sv. Marije Magdalene, kao dopunjeno i prošireno izdanje istoimene monografije.

Ovaj vrijedan zbornik radova niza uglednih hrvatskih znanstvenika, prezentirati će mr. vlč. Anđelko Košćak, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu.

U športskoj dvorani Osnovne škole Gornji Kneginec s početkom u 20 sati, poznati varaždinski glumac Ljubomir Kerekeš sa svojim će suradnicima izvesti komediju "Skupština", najpoznatiju kazališnu predstavu. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

U subotu se program nastavlja tradicionalnom kneginečkom biciklijadom, ribičkim natjecanjem i likovnom kolonijom na ribnjacima ribolovnog društva „Ostriž" u Gornjem Knegincu, cjelodnevnim programom za djecu i izložbom likovne udruge „Kula" u Lumini centru, koncertom zbora mladih "Agape" kod crkve sv. Marije Magdalene povodom 10. godišnjice zbora i mnogim drugim događanjima.

Program završava u nedjelju svečanom koncelebriranom svetom misom te tradicionalnim kneginečkim proštenjem i sajmom tradicijske baštine.

Povodom obilježavanja Dana Općine, općinski načelnik Goran Kaniški sljedeći će petak uručiti i novčanu naknadu u iznosu od tisuću kuna svim roditeljima novorođene djece s kneginečkog područja.

Komentari