Burgologija: Doznajte sve o gradnji kaštela, dvoraca, tvrđava

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 22.03.2015. 17:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

U sklopu Srijede u Muzeju 25. ožujka, u palači Herzer (GMV Franjevački trg 10), bit će predstavljena knjiga Burgologija autora dr. sc. Zorislava Horvata...

Arhitekt dr. sc. Zorislav Horvat dugi niz godina posvetio je istraživanju srednjovjekovnih gradova u kontinentalnoj Hrvatskoj, prikupljajući podatke na terenu, često vrlo nepristupačnom, kao i u različitim institucijama.

Pritom je nailazio na građevine različitoga stupnja očuvanosti, od kojih su mnoge ostale samo kao ruševine, snimajući na njima detalje, zidove i pozicije, nakon čega ih je analizirao i pokušao sintetizirati u sliku nekadašnjega izgleda. Dio toga materijala periodično je publiciran, u knjizi Burgologija svoja opsežna istraživanja dr. sc. Zorislav Horvat objedinio je u cjelinu.

U predstavljanju knjige, uz autora, sudjeluju doc. dr. sc. Zlatko Karač s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu i predstavnik nakladnika UPI 2M+.
       
Program, čiji je suorganizator Društvo povjesničara grada Varaždina i Varaždinske županije, počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Komentari