Citizenfour: U Kinu Galerija pogledajte film o životu hrabrog zviždača

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 22.05.2015. 19:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Kino Galerija

Kino Galerija u subotu 23. svibnja s početkom u 20 sati prikazuje potresnu priču s oskarovkom Marion Cotillard u naslovnoj ulozi žene koju divlji kapitalizam tjera na očajničke poteze...

Ovogodišnji dobitnik Oscara za najbolji dugometražni dokumentarni film, Citizenfour, je priča o Edwardu Snowdenu, najpoznatijem američkom zviždaču i bivšem zaposleniku CIA-e, čovjeku koji je otkrio skandal o nezakonitom prisluškivanju građana od strane Nacionalne službe sigurnosti SAD-a (NSA).

Ovaj dokumentarni triler čija priča započinje anonimnim mailom, a nastavlja se odlaskom u Hong Kong i brojnim sastancima s čovjekom kojeg je u kratkom vremenskom periodu upoznala cijela planeta, ne samo da pokazuje opasnosti vladinog nadzora - tjera vas da ih osjetite na vlastitoj koži. Nakon što pogledate ovaj film, nikada više nećete na isti način gledati na telefon, e-mail, kreditnu karticu, web preglednik ili Facebook profil.

Citizenfour prati dramatični život hrabrog zviždača upravo u trenutcima kada mu se cijeli život okreće naglavačke, a publici se film otvara poput kakvog trilera.

Ulaznica za predstavu stoji 15 kuna.

Komentari