Damir Kedžo: U utorak u Varaždinu pripremamo pravi show

Objavljeno: 11.10.2012. 18:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Oliver Knolmajer

Za veliki glazbeno scenski spektakl, biblijsko-povijesni mjuzikl Josip i kričave boje njegovih snova koji će u utorak, 16. listopada biti izveden u Areni Varaždin – sve je spremno, poručuje jedan od glavnih glumaca u mjuziklu, Damir Kedžo, kojeg smo ulovili između proba i porazgovarali s njime kako teku pripreme.

- Redatelj mjuzikla Richard Montez savršen je redatelj, probe su jako zanimljive, jer Richard zna kako iz glumaca izvući ono što želi dobiti. Najveći dio proba je već odrađen, sada se dovršavaju posljednji detalji i svi jedva čekamo da publici pokažemo što smo napravili - kaže Damir.

Osim Damira, glavne uloge u mjuziklu imaju još Dino Jelusić, Nenad Peršak i Jana Pogrmilović. Uz njih, nastupa još 100- tinjak izvođača – plesača, glumaca i pjevača – koji su odabrani na audiciji u Varaždinu te oni koji su već nastupili u ovom mjuziklu u drugim gradovima i od kojih većina nema nekog prevelikog iskustva iza sebe. No, bez obzira što je riječ o amaterima, svi su poslu pristupili iznimno profesionalno, kaže Damir.

-  I meni je ovo prvi nastup u mjuziklu. Iako sam prošao dosad na audicijama za neke mjuzikle, na kraju sam morao odbiti angažman zbog svojih obaveza, tako da mi je ovo prvi put da ću cijeli proces postavljanja mjuzikla proći do kraja, što mi je jedno novo iskustvo, ali i izazov - rekao je Damir.

Na pitanje što može publika očekivati u utorak u Areni Varaždin, Damir odgovara kratko i jasno.

- Očekuje ih pravi spektakl s velikom binom i puno ljudi na sceni u raskošnim kostimima. Jednom riječju, za publiku u Varaždinu pripremamo pravi show.

Damira je javnost upoznala kao sudionika televizijskog showa Story Super Nova, nakon čega je postao članom prvog hrvatskog boy banda SašaTinKedžo, a nakon raspada benda nastavio je solo karijeru.  Pitali smo ga kako danas gleda na svoju karijeru u prvom boy bandu te kako ide njegova samostalna karijera.

- Kad sam postao članom boy benda imao sam 15 godina. Tada je to bilo dobro za mene, jer s 15 godina nisam bio zreo za neku samostalnu karijeru. Naša pjesma 365 bila je tada 6 tjedana na prvom mjestu na radijskim postajama u Hrvatskoj. Danas se neki „sprdaju“ na račun te naše pjesme, ali smatram da u odnosu na to što se danas sve vrti na radio postajama, ta je pjesma remek djelo i nemam se uistinu čega sramiti. Trenutno uspijevam živjeti od glazbe, sretan sam zbog toga i idem korak po korak. Sada me Bog poslao u Varaždin da radim na mjuziklu Josip i kričave boje njegovih snova, a što će biti dalje – vidjet ćemo - zaključuje Damir te poziva sve da u utorak 16. listopada dođu u Arenu Varaždin pogledati jedan od najboljih mjuzikala u Hrvatskoj u posljednje vrijeme.

Mjuzikl Josip i kričave boje njegovih snova bit će izveden u 3 termina – u 10, 14 te u 19.30 sati, s time da su prva dva termina rezervirana za učenike osnovnih i srednjih škola iz sjeverozapadne Hrvatske. Ulaznice se po cijeni od 60 kuna za tribinu te 70 kuna za parter (sjedenje) mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima:

VARAŽDIN – Time out i trgovine Branka

ČAKOVEC – Radio 1 i Caffe bar Arcus

Komentari