Dan planeta Varaždinci će obilježiti Europskim natjecanjem u žabicama

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 19.04.2012. 09:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

U sklopu obilježavanja Dana planete Zemlje varaždinska ekološka udruga Franjo Koščec provodi niz aktivnosti koje počinju danas u 11 sati radionicom na temu “Volonteri u zaštiti okoliša”, a 9. Europsko natjecanje  u žabicama bit će održano u subotu na Belim Kipima uz Dravu...  

Osim spomenute  radionice „Volonteri u zaštiti okoliša“, u četvrtak 19. travnja s početkom u 18 sati u Entomološkom muzeju (Franjevački trg) bit će otvorena izložba Posteri i  letci uz druge promotivne materijale projekata Udruge Franjo Koščec u svezi s Dravom i zaštitom okoliša.

Ekološka akcija Zelena čistka počinje u petak 20. travnja u 8 sati, a prvo će se uređivati okoliš škola.

Natjecanje dječjih foruma i Parlaonica na Trgu kralja Tomislava (korzo) počinje u 11 sati, a aktivnosti u petak završavaju u 17 sati prikazivanjem  edukativnih filmova u svezi s ulaskom RH u EU, te održivim razvojem u Kultu.

U subotu 21. travnja od 8 sati „Zelenu čistku“ provode udruge, gradovi, razne ustanove i mjesni odbori, a  u 11 sati  počinje 9. Europsko natjecanje  u žabicama na Belim Kipima uz Dravu.

Dodajmo i to da od 13.30 sati veliki i mali Varaždinci mogu uživati u raznim  fakultativnim  programima poput  terapijskog jahanja, obilaska povjesne jezgre grada, posjeta izložbi Posteri i leci i drugim.

U nedjelju 22.travnja, završavaju sve aktivnosti  te će se saznati ukupni broj sudionika i rezultati svih ostalih pratećih zbivanja u gradu.

Više o svim događanjima pročitajte OVDJE

Komentari