San svakog praseta...Želite saznati što je to?

Objavljeno: 12.06.2012. 11:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Rezidencijalni programi poja?ani su na ovogodišnjim Danima suvremenog plesa, koji ?e se od 14. lipnja do 17. lipnja održavati u našem gradu. Umjetnicima se u Varaždinu pruža prostor za rad, istraživanje i kreaciju, a ovi su programi namijenjeni i samim gra?anima koje se žele aktivno uklju?iti u sudjelovanje jer se skre?e pažnja na mjesta i teme koji su njima poznati.

Tijekom tjedan dana koji prethode Danima suvremenog plesa, plesa?i i koreografi borave u bivšem Dje?jem magazinu na varaždinskom Korzu i osmišljavaju „site-specific“ koreografije koje ?e prezentirati tijekom festivala.

Dani suvremenog plesa u ovogodišnjem izdanju nastavljaju s revolucionarnim formatom spajanja dvije naizgled nespojive forme - gastronomije i plesne improvizacije pod nazivom Jestiva ideja!, i to ve? po ?etvrti put!

San svakog praseta... je ekskluzivno doga?anje koje spaja vrsne ruke varaždinskih majstora kuhinje i razvježbane prste talentiranih zagreba?kog glazbenika sa lakim nogama troje me?unarodno priznatih plesnih umjetnika i vašim nepcem.  - Kao što je san svakog praseta da umre kao svinja, tako ?emo mi naše svinjarije pretvoriti u san.

Na sve?anoj ve?eri gdje je plesna improvizacija za?injena zvucima fino ugo?enih žica, snovi bivaju posluženi tek kao slasno predjelo. U glavnom jelu uživat ?e tko preživi" – najavljuju izvo?a?i. Za publiku ?e kuhati tim vrsnih varaždinski kuhara iz renomiranog restorana Zlatne ruke, a Tomislav Feller, Bruno Isakovi? i Natalija Manojlovi? tri su majstora improvizacije koji ?e vas razveseliti plešu?i uz glazbu Svebora Szekelyja na violon?elu.

„Snu svakog praseta...“ možete prisustvovati u subotu, 16. lipnja u dvorištu Galerije starih i novih majstora na Stan?i?evom trgu u 21.30 sati. Ulaznice, po cijeni od 40 kuna u što je uklju?ena i cijela ve?era, možete kupiti u uredu Turisti?ke zajednice grada Varaždina. Za studente i umirovljenike karte su upola jeftinije.

Tri put po jednu ulaznicu poklanjamo onima koji najbrže odgovore na nagradno pitanje:
Kuhari kojeg restorana pripremaju gozbu u sklopu Jestive ideje!?

Odgovore šaljite na [email protected].

Komentari