Djeca branitelja iz županije putuju na Susret i natjecanje u Križevac

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 14.06.2012. 14:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: ndhzz.hr

Udruga Hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja i supokroviteljstvom gradova i županija domaćina, u razdoblju od 19. do 25. lipnja organizira izlučna regionalna natjecanja Susreta djece hrvatskih branitelja u uzrastu od 7 do 16 godina. Djeca branitelja s područja Varaždinske županije natjecat će se u Križevcu...

Susreti će se održati u Svetoj Nedelji (NK „Novaki“) 19. lipnja za Zagrebačku, Krapinsko-zagorsku, Karlovačku, Primorsko-goransku i Istarsku županiju te Grad Zagreb.

Donjem Miholjcu (igralište OŠ „August Harambašić“) 21. lipnja za Osječko-baranjsku, Požeško-slavonsku, Vukovarsko-srijemsku, Virovitičko-podravsku i Brodsko-posavsku županiju.

Križevcima (Gradski stadion Križevci) 23. lipnja za Sisačko-moslavačku, Koprivničko-križevačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Međimursku i Varaždinsku županiju.

Kaštel Starom (igralište NK „Val“) 25. lipnja za Ličko-senjsku, Zadarsku, Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju.

Djeca će se natjecati u športskim disciplinama (mali nogomet, graničar, odbojka), kulturno-umjetničkim radionicama (likovna, modelarska, glazbena), te u društvenim igrama (playstation, elektronski pikado, stolni nogomet).

Na regionalnim natjecanjima ukupno će sudjelovati oko 3.500 sudionika, a pobjednici će se kvalificirati za državne susrete koji će se održati od 27. do 30. kolovoza u Savudriji.

- Kako bi se tijekom susreta djeca osjećala sretno i ugodno, pripremili smo mnogo dodatnih sadržaja kao što su glazbene slušaonice, škola u prirodi i orijentacija, potezanje užeta, oslikavanje asfalta bojama, badminton i drugo – ističu organizatori susreta.

U svim gradovima svečano otvaranje počinje u 10 sati, a nakon svečanoga otvaranja Susreta, predstavnici gradova i županija će zajedno s izaslanstvom djece iz svih županija zapaliti svijeće i položiti vijence kod središnjeg križa na centralnom gradskom groblju, odnosno kod spomenika podignitog u znak sječanja na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

Komentari