intimna božićna atmosfera

FOTO Doživite božićnu bajku na poseban način uz svjetlost fenjera, stare božićne običaje i pjesme i žonglere s vatrom

Objavljeno: 05.12.2017. 13:24

Zadnja izmjena: 05.12.2017. 13:24

'Svijet prirode' pod pokroviteljstvom Općine Gornji Kneginec te u suradnji sa OPG-om Lukač svojim posjetiteljima želi omogućiti posebnu, toplu božićnu priču i ugođaj doživljen kroz 'Adventske priče Svijeta prirode'.

U Lužanu Biškupečkom, uz OPG Lukač, 'Blaga Lijepe naše', od 15. do 30. prosinca te od 2. do 7. siječnja. 2018., održava se 'Adventska priča Svijeta prirode', prva ovakva božićna manifestacija koja objedinjuje učenje o autohtonim hrvatskim pasminama životinja, hrvatskim božićnim običajima, božićne pjesme, žive jaslice, ali i atraktivnu Kuću Djeda Božićnjaka za najmlađe posjetitelje.

'Adventska priča Svijeta prirode' osmišljena je kao obiteljski događaj, a koncept priče uključuje kratku šetnju, razgledavanje i učenje o životinjama pomoću istaknutih informacija, upoznavanje s lonačarom i cvjećarkom koja će raditi tradicijske ukrase za bor, spomenutu kućicu u kojoj će mališani Djedici šapnuti svoje želje i još neke skrivene radosti.

Posjete će biti moguće od 17 do 21 sat, a ulaznice će biti dostupne po cijeni od 25,00 kn za odrasle i 15,00 kn za djecu. Posebnost ovog događaja ne leži samo u naglasku na domaće, autohtno, izvorno hrvatsko, već i u činjenici da će razgledavanje biti noćno. Iako smo navikli na žaruljice i njihova rasplesana svjetla, 'Adventska priča Svijeta prirode' odvijat će se pod svjetlom lučica i fenjera.

Ovoj atraktivnoj priči dodan je i mali začin – žongleri s vatrom, koji će na svoj način svaki dan program privesti kraju, a kako posjetiteljima ne bi bilo previše hladno, moći će se okrijepiti toplim čajem i kuhanim vinom.

 

Komentari