Doznajte sve o permakulturnom dizajnu i "zelenom novcu"

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 15.10.2012. 10:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Diplomirani permakulturni dizajner Janez Božič od 2. do 4. studenoga u Varaždinu će održati predavanje i radionicu o permakulturnom dizajnu te mogućnostima koje nudi tzv. "zeleni novac".

U petak, 2. studenoga, na predavanju u Županijskoj palači, s početkom u 19 sati, Božič će predstaviti permakulturna načela te govoriti o skrivenim problemima novčanog sustava, te predstaviti alternativnu novčanu jedinicu - "dar". Ulaz na predavanje je slobodan.

Na dvodnevnoj radionici, koja će se održati subotu i nedjelju, 3. i 4. studenoga, polaznici će postaviti osnove permakulturnog dizajna varaždinskog zajedničkog urbanog vrta "Čudesni vrtovi". Vježbat će prepoznavati potencijal zemljišta te će definirati sektore i zone putem identifikacije želja i potreba. U prostor će biti smješten i važan dio svakog permakulturnog posjeda - kompostni WC.

Pored spomenutog, u sklopu radionice odvijat će se i "Zelena tržnica".

- Razmislite što vi ili vaši najbliži radite ili izrađujete, koje vještine imate, a koje bi mogli predstaviti na radionici. Jeste li na vrtu proizveli viškove voća, meda, sokova ili možda čak sira ili nekog mesa? Imate li zalihe domaćeg vina, pletene korpe ili drvene žlice? Donesite ih. Ako se bavite masažom donesite masažni stol ili druge alatke. Ili ste možda frizer? Zajedno ćemo uspostaviti sustav međusobne razmjene u kojem ćemo svakidašnje potrebe testirati kroz prizmu permakulture - najavljuje Janez Božič.

Cijena dvodnevne radionice je 260 kuna, a prijave se primaju do 26. listopada. U cijenu je uključen vegetarijanski ručak za subotu i nedjelju. Više o programu moguće je doznati od Janeza Božiča,  a informacije o radionici i plaćanju od Gorana Hanžeka na ili na 091/591-14-76.

Predavanje i radionicu Janeza Božiča u Varaždinu organizira Udruga za promicanje održivog načina življenja "Gredica".

Komentari