Drama Ružni u utorak u varaždinskom HNK

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 19.09.2012. 11:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Darko Gorenak/GODAR

U utorak, 25. rujna u 20 sati, u HNK-u Varaždin na programu je drama Ružni suvremenog njemačkog dramatičara Mariusa von Mayenburga u režiji Jerneja Kobala. Hrvatska premijera ove predstave bila je 20. siječnja 2012.

Ova predstava upozorava na današnju bolnu opsjednutost izgledom, ljepotom i mladošću. U današnjem pojednostavljenom svijetu u kojem je sve manje prostora za osjećaje, stremljenje k idealu ljepote vodi do gubitka identiteta.

Marius von Mayenburg, rođen u Münchenu 1972., slovi za jednog od najprodornijih njemačkih autora mlađe generacije, a u svom tekstu Ružni tematizira tri želje koje danas kroje društvene događaje i sudbinu pojedinca: želju za bogatstvom i tržišnim uspjehom, želju za lijepim i mladim izgledom te želju za jedinstvenosti i individualnosti.

U igri se tkaju i prelijevaju prizori i različite uloge istih glumaca, a glumci Robert Plemić, Ivica Pucar, Barbara Rocco i Mitja Smiljanić, vođeni mladim slovenskim redateljem Jernejem Kobalom, s osobitim veseljem suočili su se sa dramaturški izazovnim dramskim predloškom te s nestrpljenjem očekujemo premijeru ove crnohumorne drame.

Komentari