Držimo im palčeve: Tamburaši CTK Varaždin večeras se natječu u Ogulinu

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 13.10.2012. 13:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: CTK Varaždin

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, Pučkog otvorenog učilišta Ogulin i ZAKUD-a Karlovačke županije, a uz pokroviteljstvo Karlovačke županije i grada Ogulina, u Školsko športskoj dvorani u Ogulinu danas u 19 sati održat će se 19. susret hrvatskih tamburaških orkestara.

Na Susretu će nastupiti 10 najboljih tamburaških orkestara s oko 300 izvođača izabranih na županijskim smotrama i samostalnim nastupima od strane selektora te gosti – KD Vipavski tamburaši iz Slovenije. Ove godine za Susret se prijavilo 59 tamburaških orkestara iz 10 hrvatskih županija, a našu zastupa Tamburaški orkestar Centra tradicijske kulture Varaždin.

Po odluci stručnog povjerenstva (Željko Bradić, Stjepan Fortuna i Siniša Leopold) tri najuspješnija tamburaška orkestra te njihovi dirigenti dobit će prvu, drugu i treću nagradu Hrvatskog sabora kulture. Predstavnik Hrvatskog društva skladatelja dodijelit će „Nagradu za najbolje izvedenu skladbu hrvatskog skladatelja“, a svim sudionicima Susreta, dodijelit će se priznanja Hrvatskog sabora kulture.

Ekskluzivni sponzor 19. susreta je varaždinski  ”Glazbarski obrt Mario Žmegač“. Dodijelit će brač najuspješnijem orkestru Susreta, a drugom najuspješnijem - bisernicu.

Najuspješniji orkestar Susreta, nastupit će u okviru manifestacije najbolji od najboljih -„Razglednica2 Hrvatskog sabora kulture“ koja će se održati 28. listopada s početkom u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Komentari