Enciklopedija nevidljivog rada: Završna izvedba polaznica radionice

Objavljeno: 27.11.2014. 08:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Polaznice radionice "Enciklopedija nevidljivog rada" održat će završnu izvedbu u subotu, 29. studenog, u 19 sati u klubu Europa media varaždinskog HNK.

Radionica koju moderiraju članice Instituta za katastrofu i kaos popunjena je, a polaznice će od četvrtka do subote nastojati stvoriti kooperativni sustav u kojem na mjesto robe stupa model savezništva.

- Cilj radionice je razmijeniti prakse i ideje, odvojiti određeno vrijeme, što je najveći kapital, i stvoriti ekologiju zajedništva i slušanja. Konkretan cilj je Enciklopedija nevidljivog rada, što je naravno utopija kao "produkt", ali proces razmjene i promjena perspektive prema tim pojmovima je stvarna – rekla je Iva Nerina Sibila iz Instituta za katastrofu i kaos, ženskog kolektiva koji djeluje u polju suvremenih izvedbenih umjetnosti i teorije, a osnovan je 2011. u Zagrebu.

Subotnja izvedba bit će drugačija od onog na što je publika navika i stoga vrlo zanimljiva.

- U ovom projektu udaljavamo se od klasične scenske izvedbe prema mogućnosti da na licu mjesta učimo od svoje publike što za nju znači nevidljivi rad. I do sada su naše izvedbe bile propusne za komunikaciju s gledateljima, no ovdje razvijamo format u kome idemo dalje. Pokušat ćemo u subotu publici ponuditi izvedbu u kojoj se ti odnosi prožimaju i usložnjavaju – kaže Sibila.

Izvedba "Enciklopedije nevidljivog rada" uključivat će publiku, s puno rekvizita, igara, razgovora i zajedničke energetske kupke. Izvedbe Instituta za katastrofu i kaos redovito su nepredvidljive i događajne, a ta sinergija dovodi do promišljanja drugačijih odnosa unutar pojma rada, kako društvenog, tako i onog kazališnog.

Ulaz na izvedbu je besplatan. Organizator je umjetnička organizacija VRUM, u sklopu projekta CIU Varaždin.

Komentari