11. izdanje festivala mladih u subotu

Evo detaljnog programa ovogodišnjeg festivala Idemo otok - od jutra do mraka zabava i brojne aktivnosti

LUMEN

Objavljeno: 13.07.2016. 09:06

Zadnja izmjena: 13.07.2016. 09:16

Foto: LUMEN

Ovogodišnje, 11. izdanje kulturno-umjetničkog festivala mladih Idemo otok održava se u nešto drugačijem izdanju. Subota, 16. srpnja, rezervirana je za brojne radionice i aktivnosti. Donosimo detaljan program...

Kava od 10 do 13 sati na Otoku mladosti, kažu organizatori, „prva je 'aktivnost' prema programu“: – Besplatna je za sve posjetioce i svi ste pozvani na opušteno druženje s mladim volonterima.

Točno u podne, odnosno u 12 sati, započinje street art – oslikavanje zida u Ulici Bana Jelačića 7 i Školske ulice, a projekt je izrada murala kao autorsko djelo umjetnika s motivima Ludbrega. Tehnikama kista i spreja na površini od 160 kvadratnih metara slikat će Martin Hrastić. Oslikavanje traje do 19 sati.

Popodne kotlić, gemišt-pong, odbojka...

A od 13 do 15 sati na Otoku mladosti kuhat će se eko vege kotlić. Iz LUMEN-a kažu: – Pripremat će se dvije vrste – jedan 'gljivaš', a jedan povrtni sa žitaricom. Okupilo se podosta volontera koje treba nahraniti, pa smo organizirali jednu ekipu volontera koji će se pobrinuti da se dobro jede. Porcije će se besplatno dijeliti i posjetiteljima i kamperima. Sve dok se ne isprazne oba kotlića.

Gemišt-pong i odbojka na pijesku, također na Otoku mladosti, na rasporedu su od 15 do 17 sati. Ako želite sudjelovati u gemišt-pongu, dođite sat vremena ranije i prijavite se, kažu organizatori i nastavljaju: – Tradicionalno se svake godine organizira odbojka na pijesku, pa će tako biti i ove godine. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 14:45. Tri najbolje ekipe osvojit će kreativne nagrade koje za njih izrađuju djevojke iz projekta Školska ulica.U slučaju vrućine, pripremili smo igru hvatanja vodenih balona.

Ako pak želite naučiti kako se žonglira, to možete od 17 do 18 na Otoku mladosti. Voditelji ove radionice su Melanie Munsch iz Čukovca i Željko Hajsok, a organizatori poručuju: – Dođite i sudjelujte ili samo gledajte, ali nikako nemojte propustiti radionicu. Očekuje vas dobra energija i puno smijeha.

Akrobacije, cirkus i adrenalin

Nakon radionice žongliranja, na Otoku mladosti pravi cirkus. Tako od 18 do 19 sati možete uživati u velikom showu, koji uključuje akrobacije na visokoj metalnoj konstrukciji, na svili, na obručima, i to solo i u duetu. – Teško da si možete zamisliti dok ne vidite, ali ono što je sigurno - predstava će vam oduzeti dah! – vjeruju organizatori.

Od 19 sati Idemo otok seli u prostore Udruge „Lumen“ (Ulica Ljudevita Gaja 4), gdje će mladi fotograf-amater Karlo Čić izložiti svoje fotografije. Hobi mu je s vremenom prerastao, kako i sam kaže, „u jedan od najljepših užitaka“.

Navečer ONI i DJ Smogart

Za sve zainteresirane vizažistica Dijana Pecig od 19 sati na Otoku mladosti priprema make up radionicu. Dođite, naučite i primijenite!

Glazbenici i oni koji se tako osjećaju mogu od 21 do 22 sata naučiti kako se 'bubnja' na kantama.

Afterparty ovogodišnjeg Idemo otoka održava se u Caffe-baru „Daj – Dam“, gdje će od 23 sata ONI zabavljati sve prisutne. Nastupat će i DJ Smogart, a dobre atmosfere, sigurni smo, neće nedostajati.

Sve novosti možete pratiti na Facebooku!

Komentari