Hoočasnici u nedjelju kreću na Marijin put u Klenovniku

Objavljeno: 16.05.2012. 19:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Pume.hr

Ovogodišnji Marijin put u Klenovniku započinje u nedjelju 20. svibnja u 15 sati. Hodočasnici Marijinog puta okupit će se kod kipa sv. Ivana Nepomuka u centru Klenovnika te će procesija krenuti uz dvorac obitelji Drašković - današnju Bolnicu za plućne bolesti i TBC, prema kapeli sv. Volfganga u Vukovoju.

Do spomenute kapele je grof Ivan IV. Drašković 1672. godine dao podići 15 kamenih postaja otajstava krunice.

Po završetku svibanjske pobožnosti Marijinog puta, hodočasnici će sudjelovati u misnome slavlju u kapeli sv. Volfganga, čiji je vrijedni oltar prošle godine temeljito obnovljen.

Hodočasnici će u cinktoru kapele moći razgledati i lapidarij s ostacima nekoliko kamenih postaja, prema kojima su se izradile nove i postavile na njihova stoljetna mjesta.

Inače, pobožnost Marijina puta, jedinstvenu u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, obnovili su zajedno s varaždinskim biskupom Josipom Mrzljakom vjernici klenovničke župe 31. listopada 2008. godine.

Do sada su obnovljene četiri postaje Marijinog puta, a za prošlogodišnji 7. Marijin put, u suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske, obnovljena je postaja „Molitva i krvavi znoj Gospodina našega Isusa Krista“.

Kako je to već uobičajeno, u kapelskoj kući i ispred nje nakon mise će biti pripremljena okrjepa za hodočasnike u organizaciji požrtvovnih dobrotvora i sponzora.

Organizator je Marijinog puta, koji se redovito održava u svibnju i listopadu,  župa Presvetoga Trojstva u Klenovniku.

Komentari