Kajkavijana 2015: Cjelodnevni subotnji program na Kapucinskom trgu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 16.06.2015. 13:45

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 11:54

Foto: Ilustracija

Jedna od najljepših hrvatskih biciklističkih utrka, popularna Kajkavijana, startat će u petak u ponoć. Prijave traju još danas (utorak), a već sada je izvjesno da će na tri utrke nastupiti preko 150 natjecatelja...

Oni najizdržljiviji, kreću na start u petak u ponoć, s Kapucinskog trga u Varaždinu, dok će start drugih dviju utrka biti u subotu ujutro, kada je predviđen cjelodnevni biciklitički program.
Velika Kajkavijana ultimativni je san svakog biciklista, kreće u ponoć, vodi preko svih gora i planina u sjevernoj Hrvatskoj do Sljemena i vraća se natrag u Varaždin. Mala Kajkavijana dugačka je 135 kilometara, a predstavlja odličnu pripremu za Kajkavijanu.

Prvi Kaj maraton utrka je od 85 kilometara, a vozi se od Varaždina, preko Završja do Ivančice te preko Ham Pokojca natrag. Za sve te utrke, prijave traju do utorka u ponoć, a posebnost ove godine utrka muško-ženskih timova na stazi Male kajkavijane. Kako bi motivirali pripadnice ljepšeg spola da se prijave u što većem broju, organizatori im nude u pola niže cijene startnina po kategorijama.

Velika kajkavijana starta u 8 sati ujutro, a Moj prvi kaj maraton u 10 sati, također s Kapucinskog trga, gdje će biti i zanimljivi štandovi izlagača, partnera Kajkavijane, kojih iz godine u godinu ima sve više.
Kapucinski trg je idealan i za razna druga događanja, pa će se tako, u subotu u 10:30 održati utrka spretnosti Kajkavijana – klinci na kotačima, za one najmlađe, između 2 i 8 godina. Organizatori pozivaju sve Varaždince i ostale zainteresirane za ovo natjecanje.

Za sve koji sudjeluju u utrci, osigurane su diplome i nagrade sponzore za one najuspješnije. Potrebno je i dovesti svoje bicikle, iako je Giant osigurao da će se moći isprobati i novi modeli njihovih bicikala.
Program će se nastaviti u večernjim satima, koncertom i partyjem na otvorenom, uz proglašenje pobjednika oko 21 sat.

 

Komentari