Kino Galerija: Od Lezbijki i transeksualaca do Arsena Dedića i Marine Abramović

Objavljeno: 16.01.2015. 17:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Kino Galerija

Dokumentarni vikend Kino Galerija nastavlja se s pet dokumentaraca, od kojih se čak četiri reprizira na zahtjev publike, a kino donosi i jedan novi dokumentarac.

Ovog vikenda, od 16. do 18. siječnja na platnu kina u dokumentarnom vikendu gledamo lezbijke, transeksualce, Arsena Dedića, pčele, med, Meksiko, narko dilere, New York i Marinu Abramović.

Za petak, 16. siječnja u 18 sati najavljena je projekcija filma "Još jednom", dokumentarca koji prati živote pet prijatelja – četiri lezbijke i jedne transeksualne osobe – u periodu od sedam godina, od 2007. do 2013.

U 20 sati filmsko platno će preuzeti Arsen Dedić, odnosno dokumentarac "Moj zanat" koji se bavi Arsenom Dedićem kao autorom velikog broja izvanrednih pjesama, ali i Arsenom Dedićem kao običnim čovjekom iz susjedne ulice.

Subota je rezervirana za dokumentarce "Više od meda" u 18 sati te doumentarac "Narko kultura", eksplozivan i potresan pogled na utjecaj narko-kartela na svakodnevicu u jednom od najopasnijih gradova na svijetu meksičkom pograničnom gradu Juárez.

"Marina Abramović: Umjetnica je prisutna" projicirat će se u nedjelju, 18. siječnja u 18 sati, a film prati glasovitu retrospektivu Abramovićkinih radova u MOMA-i, održanu 2010. godine.

Cijena ulaznice za sve dokumentarce je 10 kuna.

 

 

Komentari