Klanjanje i križni put na Svetu subotu u ludbreškom svetištu

Objavljeno: 22.08.2012. 15:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: eVarazdin.hr

Na Svetu subotu 1. rujna euharistijsko slavlje u čast Presvete Krvi Kristove u jedinom hrvatskom euharistijskom svetištu – prošteništu Predragocjene Krvi Isusove u Ludbregu – s početkom u 11 sati predvodit će varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, javlja Biskupija-varazdinska.hr.

Procesija hodočasnika i svećenika od župne crkve Presvetog Trojstva do zavjetne kapele krenut će u 10:45 sati. Toga dana u svetište već tradicionalno hodočaste brojne župe iz hrvatskih biskupija, te Slovenije i Mađarske.

Jutarnje mise bit će u 6 i 7 sati u župnoj crkvi. Ispovijedat će se u cintoru župne crkve. U 9 sati svetu misu u zavjetnoj kapeli slave hodočasnici iz Slovenije i Mađarske. Od 9 sati ispovijed će biti kod postaja križnoga puta kod zavjetne kapele.

Popodne od 13 do 14 sati bit će klanjanje Presvetom Sakramentu uz molitvene nakane za sve nestale u Domovinskom ratu. Od 14 do 15 sati molitvene nakane bit će za hrvatsku mladež. U 15 sati bit će križni put, a potom blagoslov hodočasnika s Presvetim uzduž srednje staze Prošteništa.

Od 17 sati slijede duhovna razmatranja i zlatna krunica, koje vode misionari Krvi Kristove. U 19 sati slijede pohvale sv. Krvi, litanije Sv. Krvi i večernja misa koje predvode misionari Krvi Kristove.

Komentari