"Ljubav" - najbolji strani film nagrađen Oscarom ovu subotu u Kinu Galerija

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 28.02.2013. 17:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

Dobitnika ovogodišnjeg Oscara za najbolji film na stranom jeziku - film "Ljubav" Michaela Hanekea pogledajte u subotu, 2. ožujka u 19 sati u Kinu Galerija.

Film "Ljubav" Michaela Hanekea, jedan od najhvaljenijih naslova iz 2012. godine, a dobio je i Oscara u kategoriji najbolji film na stranom jeziku.

Od premijernog prikazivanja na festivalu u Cannesu gdje je osvojio Zlatnu palmu za najbolji film, "Ljubav" ne prestaje nizati nagrade.

Svjetsko udruženje filmskih kritičara FIPRESCI proglasilo ga je najboljim filmom godine, a na dodjeli nagrada Europske filmske akademije (EFA) bio je apsolutni pobjednik osvojivši one u kategoriji najboljeg filma, redatelja te glavnog glumca (Jean-Louis Trintignant) i glumice (Emanuelle Riva).

Georges i Anne u osamdesetim su godinama i već desetljećima u sretnom braku. Intelektualci su, umirovljeni profesori glazbe. Njihova kći, također glazbenica, s obitelji živi u inozemstvu.

Nakon moždanog udara Anna je djelomice paralizirana, a suprug je brižno njeguje. Njihova ljubav nikad nije bila na većoj kušnji...

Komentari