Ludbreški kudovci dočekuju folkloraše u centru svijeta

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 12.06.2015. 13:28

Zadnja izmjena: 15.03.2016. 10:11

Foto: Arhiva eVž

Kulturno-umjetničko društvo „Anka Ošpuh“ Ludbreg i ove će godine prirediti Folklorne susrete u Centru svijeta – popularnu manifestaciju tradicijske baštine i folklora...

U subotu, 13. lipnja, održat će se 14. izdanje. U goste Ludbrežanima dolaze folklorne skupine iz Sirača, Svete Marije, Maruševca te Ružića iz Dalmatinske zagore, a nastupit će i domaći Folklorni ansambl KUD-a „Anka Ošpuh“.

Gosti će predstaviti svoje zavičajne običaje i tradicijske značajke – Siračani dolaze sa proizvodima od šljive, dok će se Međimurci podičiti svojom svetomarijskom čipkom.

Održat će se izbor za „najbolju ludbrešku snehu“ kako se tepa djevojci koja će se najbolje snaći u igrama spretnosti i vještina. Program počinje u 17:30 sati svečani mimohodom kroz ulice Ludbrega, a folkloraši će zaplesati u krugovima Centra svijeta u 18 sati.

Sve posjetitelje očekuje mnoštvo zabave. Manifestaciju „14. Folklorni susreti u Centru svijeta“ podupiru Grad Ludbreg, Vijeće mjesnog odbora Ludbreg te Turistička zajednica Grada Ludbrega.

Komentari