Međimurski svjetovni, dječji i tradicijski fašnik u 48. izdanju

Objavljeno: 10.02.2012. 09:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Međimurski fašnik ove se godine održava 48.put, a u tri će dana gradom proći više od dvije tisuće izvođača iz cijele Hrvatske i inozemstva, a program je podijeljen na svjetovni, dječji i tradicijski fašnik.

Svjetovni fašnik, koji se ove godine održava 17. veljače s početkom u 19 poziv je svim grupama i pojedincima da se zamaskiraju te razvesele sebe i građana. Uz mnogo pjesme, plesa i neobičnih maski predstavljaju se na pozornici, a program završava fašničkom feštom na koju su pozvani svi.

Dječji je fašnik, za razliku od svjetovnog, s preko 20 grupa i 600 djece, jedan od najvećih u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Najmlađi će 18. veljače s početkom u 10 sati djeca će ponosno pokazati svu maštovitost mimohodom ulicama grada i izvođenjem plesnih i pjevačkih točaka na pozornici na trgu.

Glavni događaj je tradicijski fašnik koji će se ove godine održati 19. veljače s početkom u 15sati.

Naime, pred tisućama posjetitelja predstavit će se tradicijske maske, Pikači, Lafre, Čaplje i ostale autohtone maske cijelog Međimurja, ali i gosti iz Hrvatske, Slovenije te Mađarske.

Bez ovog događaja mnoge od maski i fašničkih običaja pale bi u zaborav.

Nakon predstavljanja na pozornici i rastjerivanja zime na glavnom trgu spalit će se Fašnik optužen za sve zlo protekla godine, a sudionici i posjetitelji nastaviti će zabavu pod fašničkim šatorom.

Iz Turističke zajednice grada Čakovca mole sve koji žele sudjelovati na "Međimurskom fašniku" u Čakovcu da se prijave za sudjelovanje putem prijavnice najkasnije do 10. veljače.

Prijavnice im možete dostaviti putem faxa 040/310-991, e- maila: [email protected] ili je donijeti osobno u Turistički ured grada Čakovca, Kralja Tomislava 1, Čakovec.


Komentari