visoki dometi varaždinskog aeromitinga

Na ovogodišnjem aeromitingu će uz brojne inozemne sudionike u borbenim i civilnim avionima biti i helikopteri

Objavljeno: 30.04.2018. 17:52

Zadnja izmjena: 30.04.2018. 18:05

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture još je jedan od visokih pokrovitelja ovogodišnjeg CIAV-a (Croatian International Airshow Varaždin), međunarodne zrakoplovne priredbe koja će biti održana na varaždinskom aerodromu 21. i 22. srpnja.

Spomenuto ministarstvo biti će pokrovitelj ove zrakoplovne priredbe, koja će biti održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, te Ministarstva obrane i Ministarstva turizma.

Program ovogodišnjeg aeromitinga imat će sasvim novu dimenziju, a u Aeroklubu Varaždin naglašavaju kako je i lista atraktivnih sudionika sve duža, a posebno ističu kako će na ovogodišnjem međunarodnom aeromitingu, na kojem će nastupiti zrakoplovne snage Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Kraljevine Španjolske, Republike Austrije, Republike Češke, Republike Poljske, Republike Slovenije i NATO saveza, uz borbene zrakoplove i avione civilne avijacije, posebno zanimljiv biti i dio programa u kojem će sudjelovati  - helikopteri.

- Konačna, potvrđena lista sudionika ovogodišnjeg CIAV-a biti će poznata početkom lipnja, no već sada možemo reći kako će varaždinski aeromiting biti spektakularna priredba, bez premca u ovom dijelu Europe - rekao je tajnik Aerokluba Varaždin

 

 

Komentari