Udruga vinogradara i voćara «PINTA» Novi Marof, uz posebno zalaganje svojih članova s vinskih položaja Kamena Gorica – Jelenščak - Podrute organizira proslavu blagdana Sv. Vinka tradicionalnim okupljanjem i druženjem članova udruge te svih dobrodošlih građana, u subotu 20. siječnja s početkom u 12 sati u Kamenoj Gorici.

Program počinje u 12 sati Božjom riječju u Kamenoj Gorici koju će predvoditi pater Vitomir Glavaš- župnik župe sv. Antuna Padovanskog iz Novog Marofa, a nakon mise slijedi blagoslov vinograda i vinogradara te  prigodni obred rezidbe trsa u vinogradu Cesar Tomasa.

Nakon toga slijedi veselica uz dobru glazbu domaćeg sastava „Stari trsi“ iz Kamene Gorice te jelo i piće kao što su vinski gulaš, špek, kobasice i jeger na ražnju, kuhano i svježe vino kojim udruga „Pinta“ tradicionalno časti svoje članove i ostale građane.

Osim glazbenog sastava, atmosferu će podići i kuburaši „Gromovi Zagorja“ iz Tuheljskih Toplica.

Udruga je pripremila prigodne čaše te kriglice za kuhano vino sa natpisom „Vincekovo 2018“ Kamena Gorica - Jelenščak koje će se prodavati po cijeni od 30,00 kn, a njihovom kupnjom možete besplatno jesti i piti.

U slučaju izuzetno lošeg vremena kao što je snježna vijavica i neprohodni putevi, druženje će se odgoditi za tjedan dana o čemu ćemo vas obavijestiti.

 

Komentari

11.01.2018. 19:04h Zadnja izmjena: 11.01.2018. 19:07