PU varaždinska

NEPROPISNO PARKIRANJE Policija u utorak kontrolira parkiranje na mjestima za invalide

Objavljeno: 28.11.2019. 10:56

Zadnja izmjena: 28.11.2019. 11:02

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i izražene problematike nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila PU varaždinska provodit će akciju Nadzor parkiranja na mjestima za invalide.

Akcija će se održati u utorak 3. prosinca od 8 do 14 sati. Kako navode iz PU varaždinske, parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom najbliža su ulazima u zgrade i druge značajne objekte zbog čega ta mjesta koriste i drugi vozači. Napominju kako nije ni rijetkost da se zlouprabljaju znakovi prisutpačnosti. Naime, neke osobe koje posjeduju znak isti daju drugim osobama na korištenje, primjerice obitelji.

- Upravo iz tog razloga utvrđivat će se prekršaji nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom (uključujući i parkirališta trgovačkih centara), zatim teže prekršaje nepropisnog parkiranja na nogostupima, biciklističkim stazama i trakama, pješačkim prijelazima, raskrižjima, kao i parkiranje vozila na drugim mjestima na kojima se ugrožava sigurnost kretanja pješaka i ostalih sudionika u prometu - poručili su iz PU varaždinske.

Komentari