Od ponedjeljka, tko poželi može tjedan dana biti opijen znanjem

Objavljeno: 20.09.2012. 17:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Varaždin će 6. godinu zaredom obilježiti Tjedan cjeloživotnog učenja koji će se od 24. do 30. rujna  održati u Pučkom otvorenom učilištu.

Tjedni program se sastoji od četiri otvorena predavanja o animiranom filmu, osobnom razvoju, informatici i miroljubivoj zemljoradnji, a svakodnevnom se održavaju i razne kreativne radionice. Zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić najavio je i početak projekta informatičkog obrazovanja u Pučkom otvorenom učilištu kojeg financira Grad. Tako 27. rujna kreće prva grupa od 11 umirovljenika ,a planira se da će se godišnje informatički opismeniti 50 polaznika.

 - Želimo svim Varaždincima omogućiti da budu informatički pismeni. Tako ćemo, nakon prve grupe, financirati informatički tečaj i za grupu nezaposlenih Varaždinaca, a u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje – najavio je Radelić

Mirjana Premuž, direktorica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin pozvala je Varaždince na Dane otvorenih vrata, od srijede 26. do petka 28. rujna. Posjetitelji  će moći dobiti sve informacije o mogućnostima obrazovanja odraslih u obliku osposobljavanja, usavršavanja i prekvalifikacije.

Kao novost, nudi se  i predbilježba za tečaj brzog čitanja, učenja i memoriranja koji nakon duže vremena kreće u učilištu. Za učenike i studente program je po promotivnim cijenama.

Komentari