Posjetite izložbu cvijeća i doznajte sve o 45 “glazbenih“ godina Baroknih večeri

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 24.09.2015. 08:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Arhiva eVž

Varaždinske barokne večeri i ove godine nude čitav niz raznovrsnih popratnih programa. Prvi je na rasporedu u četvrtak u 18 sati kada će biti otvorena 20. Međunarodna izložba cvijeća koju organizira Udruga vrtlara Varaždina i Varaždinske županije na temu "Glazba-barok-cvijeće"...

S obzirom da je ove godine zemlja partner VBV-a Francuska i cvjećari će dati svoj doprinos i u svoje cvjetne izloške dodati elemente prepoznatljive francuske kulture i tradicije.

U sklopu Izložbe cvijeća bit će održano i natjecanje učenika budućih florista, kao i radionica za strukovne nastavnike, a cvjetna će rapsodija u varaždinskom Starom gradu potrajati do nedjelje.

Petak pak donosi izložbu o 45. festivalskih godina, kroz pregled arhiva VBV-a i izloške iz fundusa Gradskog muzeja Varaždin u palači Herzer u 18 sati. Svojim se izložbama u program 45. Varaždinskih baroknih večeri uključuju i Keramičarsko udruženje Kerameikon u čijoj galeriji u Kukuljevićevoj ulici izlaže Ida Blažičko, kao i Likovno udruženje Varaždin sa svojom godišnjom izložbom.

U petak  u 21 sat bit će otvorena i izložba Viktora Popovića u Galerijskom centru Varaždin, kao također jedan od popratnih programa VBV-a.

Sve će to biti uvertira u posljednji festivalski vikend u kojem nas u subotu očekuje modna revija Alenke Mikulan u HNK-u, nakon izvedbe barokne opere Hipohondrijakuš.

Komentari