Predavanja, izložbe i prezentacije na 4. Danima otvorenih vrata HAZU

Objavljeno: 19.11.2014. 17:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - arhiva eVaraždin

Izvor: Palače Keglević u kojoj se Zavod za znanstveni rad HAZU u Varaždinu

U utorak i srijedu, 25. i 26. studenoga, od 10 do 19 sati održavaju se 4. Dani otvorenih vrata Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Javnosti će biti otvorena palača Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti kao i njezinih tridesetak znanstveno-istraživačkih i muzejsko-galerijskih jedinica u Zagrebu, Bjelovaru, Cavtatu, Dubrovniku, Križevcima, Osijeku, Požegi, Puli, Rijeci, Splitu, Trstenom, Varaždinu, Vinkovcima, Vukovaru i Zadru.

U Zavodu za znanstveni rad HAZU u Varaždinu, na adresi Vladimira Nazora 14, također će javnosti biti predstavljena bogata znanstvena, kulturna i umjetnička djelatnost Akademije.

U utorak, 25. studenoga u multimedijskoj dvorani palače Herzer Gradskog muzeja Varaždin voditelj Zavoda Hrvatske akademije u Varaždinu, akademik Stjepan Damjanović, održat će u 19 sati predavanje pod nazivom "Trojezična i tropismena kultura hrvatskoga srednjovjekovlja".

Sljedećeg dana, 26. studenoga, u 10 sati će se na pročelju palače Keglević, u kojoj se Zavod Hrvatske akademije u Varaždinu nalazi gotovo 30 godina, otkriti pločica "Baština - Heritage Ministarstvo kulture", čime će se palača obilježiti kao zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske. Nakon postavljanja pločice, slijedi razgled Zavoda i za one koji žele - palače Keglević.

Također, tijekom dva dana trajanja manifestacije, u Zavodu će se moći razgledati cjelokupna naklada izdanja Zavoda i po prigodnoj cijeni kupiti odabrani naslovi, kao i pogledati prezentacija o akademicima voditeljima Zavoda u Varaždinu (Andro Mohorovičić, Miroslav Šicel, Stjepan Damjanović).

Komentari