Predavanje o nasilju u obitelji u utorak u Županijskoj palači

Objavljeno: 23.11.2014. 10:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - arhiva eVaraždin

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u utorak, 25. studenoga u Županijskoj palači u Varaždinu održat će se predavanje pod nazivom "Nasilje u obitelji – pogled iz perspektive mladih".

Predavanje će se održati u Skupštinskoj dvorani Županisjke palače s početkom u 12 sati, a organiziraju ga Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije, Centar za socijalnu skrb Varaždin - Podružnica Obiteljski centar Varaždinske županije i Policijska uprava varaždinska.

U sklopu predavanja Robert Čusek, defektolog-socijalni pedagog, govorit će o temi "Nasilje u obitelji - pogled iz perspektive mladih", dok će Mario Medenjak, policijski službenik za prevenciju PU varaždinske, govoriti o nasilju među mladima.

- Predavanje se organizira za ciljanu skupinu i to Vijeća učenika organiziranih u osnovnim i srednjim školama Varaždinske županije, jer smatramo da je prevenciju nabolje razvijati senzibiliziranjem javnosti, obrazovanjem i ukazivanjem na važnost prevencije u borbi protiv nasilja u obitelji, posebno nasilja nad ženama - ističu organizatori predavanja.

Inače, Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama odlukom Ujedinjenih naroda od 17. prosinca 1999. godine obilježava se u znak sjećanja na dan kada je 25. studenog 1960. godine sestre Patriu, Minervu i Mariu Teresu Mirabal u Dominikanskoj republici brutalno dao ubiti diktator Rafael Trujillo.

Komentari