Prosinac u kinu Galerija: Vlak u snijegu zadnji film ove godine

Objavljeno: 29.11.2014. 10:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Taj magični mjesec kojim završava godina, snježne pahulje koje u danima kada mrak pada već popodne nadopunjuju njegovu ljepotu, kada ulične lampe osvjetljavaju korake u snijegu i kad se romantika može iščitati u svakom dahu, prosinac u kinu Galerija donosi pregršt filmova koji su kao stvoreni za produžetak zimskog ugođaja i produbljivanje njegovog utjecaja na nas, poručuju iz Kina Galerija.

Subote su rezervirane za kandidate za Oscara, gledamo islandskog kandidata "O konjima i ljudima" koji je ujedno i poklon Varaždincima za Dan grada jer ta prva subota pada na 6. prosinca.

Za Islandom slijede španjolski kandidat "Život je lakši zatvorenih očiju", a gledamo ga samo nekoliko dana nakon obljetnice smrti Johna Lennona kojim je film i inspiriran.

Švedska drama "Turist na raspolaganju" vam je čak dva dana u predbožićno vrijeme te ju, osim u subotu, gledamo i petak, a film koji je osvojio Cannes ove godine, lamentira o posljedicama odnosa unutar obitelji nakon što otac pobjegne ispred lavine ni ne trudeći se spasiti svoju obitelj.
Ciklus Kandidati za Oscara zatvara palestinski "Omar", koji je, osim što je bio kandidat, bio i nominiran za Oscara za najbolji strani film 2014. godine.

Dokumentarni film "Ljubavna odiseja" gledamo nekoliko dana nakon hrvatske premijere, film je o potrazi za razlozima o neuspjevanju održavanja ljubavne veze aktorice filma i potrage za odgovorima kod bivših partnera. Dvije nedjelje donose dva filma iz Variete ciklusa gotika - gledamo kultni talijanski horor "Suspiria" i Hitchcockovu "Rebeccu" - film koji je osvojio Oscara za najbolji film 1941.

Čak četiri filma za djecu prikazat će se na "zimskoj matineji" za najmlađe gledatelje. "Bobi i disko crvi", "Ninja kornjače", "Niko: Božićna potraga" i "Vlak u snijegu".

Cijeli prosinac zaokružit će 2. Maraton kratkometražnih filmova kojim se cjelodnevnim projekcijama u kinima diljem Hrvatske obilježava najkraći dan u godini. Program Maratona je besplatan, donosi dva dječja programa i čak tri programa za odrasle gledatelje, a sastoji se od najboljih hrvatskih i stranih filmova i nezaboravnog i neizostavnog Baltazara.

Komentari