Proslava Dana grada: Neno Belan otvara bogat vikend program

Objavljeno: 04.12.2014. 19:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Pred nama je događanjima bogat vikend programa uz Dan grada Varaždina i "Adventske čarolije".

U petak, 5. prosinca u 20 sati će na Kapucinskom trgu besplatan koncert održati trenutno jedna od najvećih hrvatskih koncertnih atrakcija – Neno Belan. Poklon je to Grada Varaždina svim Varaždinkama i Varaždincima uz dan njihova grada, a prije koncerta s pozornice će im se kratko obratiti varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Nakon svojevrsnog službenog otvorenja varaždinske "Adventske čarolije" u petak, subota je bogatim programima ispunjena od jutra.

Članovi Viteškog reda Sv. Nikole Varaždin će u subotu, 6. prosinca, u vremenu od 11:30 do 13 sati u kući "Djeda Mraza“ izvoditi mali lutkarski igrokaz "Priča o Juraju i zmaju", uz prikaz viteških vještina i gradske straže Varaždina iz srednjeg vijeka.  Od 17 do 18 sati pripadnici Reda oživjeti će Varaždin iz srednjega vijeka, a izvesti će i pripovijetku "Zvjezdana vila" - mali scenski prikaz o vilinskim čarolijama , prijateljstvu i požrtvovnosti, u kojem će biti i mačevanja.

Na sam blagdan sv. Nikole, Dan grada Varaždina, na Kapucinski trg dolazi i  Sveti Nikola, s vrećom punom slatkih poklončića za mališane. Trgom će šetati od 11 do 13 i od 17 do 19 sati.

Od 18 do 18.10 sati na i oko pozornice na Kapucinskom trgu nastupaju Varaždinske mažoretkinje, koje su prošlog vikenda obilježile 20 godina postojanja.

U 18:30 sati se, tradicionalno, pali svijeća na varaždinskom adventskom vijencu ispred Katedrale u Pavlinskoj ulici. Drugu svijeću je, u pratnji predstavnika crkve i uz nastup zbora Kapela Paulina Warasdin, upaliti zamjenik varaždinskog gradonačelnika Vjeran Radelić.

Subotnja večer završava s dva koncerta na Kapucinskom trgu: u 19 sati nastupa varaždinski band "Miris čempresa". Članovi su Dubravko Grozdek- solo gitara, Srećko Šoić- ritam gitara, Mario Mudri – bubnjevi i  Zoran Bakšaj - bas gitara.

U 20 sati pozornicu na Kapucinskom trgu preuzima Charlie & Tequila band.

Osim klizališta na Kapucinskom trgu, nedjeljno jutro mališani mogu provesti u Kinu Galerija. "Bobi i disko crvi" je animirani, sinkronizirani dansko - njemački film iz 2008. godine. Crv Barry pokušava se izdignuti s dna društvene ljestvice uz pomoć disko glazbe - nema ruku, nema ritma i nema grupu, ali Bobi kaže: "Uspjet ću, bez obzira na sve!" Ulaznica  je 10 kuna.

U nedjelju u 17 sati će u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK-a koncert održati Puhački orkestar HŽ Varaždin i KUD Hrvatskih željeznica.

Komentari