Provedite subotu na dravskom izletištu uz raftere, planinare, izviđače...

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 15.06.2012. 08:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

U subotu, 16.lipnja s početkom u 16 sati na prostoru dravskog izletišta predstaviti će se varaždinske udruge čije je djelovanje vezano uz aktivnosti u prirodi. Članovi udruga će  demonstrirati  svoje aktivnosti a posjetioci  će se moći okušati  u vještinama za koje su pojedine udruge specijalizirane.

U programu koji će potrajati do večernjih sati sudjelovati će Planinarsko društvo MIV, Hrvatska gorska služba spašavanja, Hrvatski Crveni križ- Društvo Crvenog  križa Varaždinske županije, Kajak kanu klub Varteks, Odred izviđača Sirius, Radio klub Varaždin i Rafting klub Matis White Water.

Svi koji žele subotu popodne provesti u prirodi pozvani su na dravsko izletište gdje će imati priliku, na primjer, spustiti se niz rijeku Dravu u čamcima rafting kluba i pod njihovim stručnim vodstvom, okušati se u izvlačenju užetom uz stručnu asistenciju članova HGSS-a ili se jednostavno upoznati s vještinama koje će im demonstrirati  članovi udruga.

- Cilj nam je bio ne samo predstaviti građanima rad udruga nego i privući građane u prirodu, dati im mogućnost da subotu popodne provedu na svježem zraku i pri tome ponešto nauče, da se druže. Dravske obale kao stvorene su za ovakve sadržaje - rekao je Vjeran Radelić, predsjednik  Gradske organizacije SDP Varaždin koja je organizator ovoga događaja.

Komentari