Prvi "Dan karijera" na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 21.05.2012. 12:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu u srijedu 23. svibnja s početkom u 12 sati organizira prvi po redu Dan razvoja karijera „Što nakon diplome?“.   

U okviru Dana razvoja karijera bit će održan Okrugli stol „Ishodi učenja i izlazne kompetencije studenata: ciklusi obrazovanja i zapošljivost“ u Vijećnici FOI-a, s početkom u 14:30 sati, a moderatori će biti prof.dr.sc. Blaženka Divjak, prorektorica za studente i studijske programe Sveučilišta u Zagrebu i prof.dr.sc. Vjeran Strahonja, dekan FOI-a.

- Ciljevi  Dana razvoja karijera su osvijestiti studente da se na planiranju karijere i osobnom razvoju te pripremanju za karijeru radi od prvog dana studija, a isto tako ponovno pokrenuti dijalog s poslodavcima kako bismo od njih dobili povratnu informaciju o spremnosti studenata za tržište rada i izazove koji stoje pred njima te pokrenuti diskusiju o ishodima učenja i kompetencijama koje su dio nastavnih planova i programa FOI-a – ističu organizatori skupa.

U okviru Dana razvoja karijera FOI-a, predstavit će se misija i aktivnosti Ureda za podršku studentima i razvoja karijera FOI-a.

Program događanja (23. svibanj, dvorana 10)

11:45 – 12:00 Registracija sudionika

12:00 – 12:10 Pozdravni govor organizatora, prof.dr.sc. Vjeran Strahonja, dekan FOI-a i Renata Horvatek, prof., voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI-a.

12:10 – 12:20 Predstavljanje aktivnosti Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI-a, Katarina Pažur, mag.inf., Centar za podršku studentima i razvoj karijera.

12:20 – 14:00 Panel diskusija „Što studente čeka nakon završetka studija?“. Moderatorica je doc.dr.sc. Nina Begičević Ređep, prodekanica za poslovanje FOI-a

Uvodne prezentacije (30 minuta ukupno):

• „Tržište rada i mladi“ - Jasenka Hutinski, Hrvatski zavod za zapošljavanje

• „Kako uspješno doći do željenog radnog mjesta?“ -  Jurica Šarčević, voditelj projekata na MojPosao

Panelisti:

Darko Lacković – razvoj i upravljanje ljudskim resursom, Zagrebačka banka d.d.

Nathalie Lerotić Pavlik – voditeljica ljudskih resursa, Microsoft Hrvatska

Ninoslav Čerkez – izvršni direktor u upravljanju kadrovima, IN2 d.o.o.

14:00 – 14:30 - Kratka pauza

14:30 – 15:45 - Okrugli stol: „Ishodi učenja i izlazne kompetencije studenata: ciklusi obrazovanja i zapošljivost“ (Vijećnica FOI-a)

Moderatori:

Prof.dr.sc. Blaženka Divjak, prorektorica za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu

Prof.dr.sc. Vjeran Strahonja, dekan FOI-a

Uvodna prezentacija (15 min):

Prof.dr.sc. Vjeran Strahonja, dekan FOI-a

15:45 – 16:30 - Pauza za ručak

16:30 – 18:00 - Panel diskusija: „Moj put do zaposlenja nakon FOI-a“ – osobne priče bivših studenata FOI-a

Moderatorica je Renata Horvatek, prof.,  voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera, a panelisti su: Janja Petričušić i Dražen Pavetić (Magis tim d.o.o.), Nikola Krajačić (Acumen Connect), Željko Volarić (Elving Projektiranje d.o.o.), Robert Sabalić (Financijska agencija) i Jelena Kljaković – Gašpić (Zagrebačka banka d.d.).

Komentari