Rimljani u Ludbregu u spomen na antičku Joviju

Objavljeno: 17.07.2012. 14:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Za osjetiti doživljaj i atmosferu starog Rima potrebno je doći 28. srpnja u samo središte svijeta – Ludbreg. Ovaj gradić čudesa i legendi poznat je nadaleko, a među brojnom povijesnom ostavštinom je i antička Jovija, naselje u provinciji Panoniji, sagrađeno na važnoj podravskoj cestovnoj komunikaciji koja je povezivala Ptuj i Osijek. Na tim temeljima Ludbreg će se u sklopu ljetne manifestacije „Cajnger plac“ u programu naziva 1. Rimski susreti u Joviji vratiti u daleku prošlost.

Program će započeti od 18 sati. „Stari Rimljani“ koje će činiti u najvećem broju gosti iz Ptuja šatore će postaviti na prostoru ispred dvorca Batthyany odakle će u povorci krenuti prema središnjem gradskom trgu gdje će prikazati kako se nekad živjelo.

Događaj će pratiti i vrhunski kuhari predvođeni Bojanom Bohorčom. Zajedno će se pobrinuti za delicije kojima će također prisutne okusima odvesti u doba starog Rima. Najmlađi sudionici manifestacije prikazat će kako se nekad igralo.

Kulturno-zabavni program završit će uz grupu „Vječni putnici.“

U gospodarskom dijelu programa naći će se stari zanati, umjetničke rukotvorine i drugo.

Mali i veliki istraživači krenite tragovima Rimskog Carstva, kušajte rimske delicije, okušajte se u zanatima i igrama Rimljana! Prvi Rimski susreti u Joviji u sklopu manifestacije „Cajnger plac“ u subotu 28. srpnja od 18 sati.

Komentari