Rimske legije, revija rimskih toga i sajam na Aqua festu u Toplicama

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 28.06.2013. 19:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Ovog vikenda, 29. i 30. lipnja, u Varaždinskim Toplicama, u gradskom parku, održava se šesti po redu Aqua fest.

Otvorenje manifestacije održat će se u 11 sati, a bit će praćeno scenskim prikazom dolaska cara Konstantina u pratnji Nymphi, te rimskim legijama grada Toplica i grada Ptuja. Uz rimski sajam udruge građana, zadruga i obiteljskih gospodarstava, posjetitelji će moći razgledati izložbu rukotvorina i kulturne baštine ženskih udruga, te degustirati rimska jela koja će pripremiti udruga žena općine Hajdina iz Slovenije.

U programu Aqua festa sudjeluju sve udruge s područja grada, sa prigodnim programima koji će se na tri pozornice odvijati cijeli dan. Najmlađi će moći uživati u rimskim igrama za djecu, a svi posjetitelji sudjelovati u programu demonstracije rimske masaže. U 17.30 sati održat će se revija rimskih toga i izbor najljepše rimljanke te najprivlačnijeg legionara, te će pobjednicima biti uručeni pokloni sponzora revije.

Subotnja večer završit će u bazilici koncertom KUD-ova Toplice i Podravine, nakon kojih će biti upriličena večer uz tamburicu.

U nedjelju će biti potpisana Povelja o prijateljstvu između Općine Hajdina i Grada Varaždinske Toplice, te održan Okrugli stol na temu ''Benefiti EU''.

Komentari