Samo su jedne Majke: Rock legende u petak u varaždinskoj Areni

Objavljeno: 31.05.2012. 13:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Laureati ovogodišnje hrvatske diskografske nagrade Porin, Goran Bare i njegove Majke u petak (1. lipanj) u varaždinskoj Areni pripremaju rock koncert koji će te sigurno dugo pamtiti.

Već gotovo 25 godina traje uzbudjiva priča najvećeg vinkovačkog benda svih vremena koja je u skladu sa onom slavnom uzrečicom bila puna seksa, droge i rock'n'rolla.

Majke su, uz neuništivo Hladno pivo, možda i jedini pravi hrvatski rock bend koji je uspio, ostajući vjeran svojim izvornim rock'n'roll korijenima, zakoračiti u domenu popularne kulture.

Karizmatični frontmen Goran Bare, unatoč činjenici da se većinu svog života bori sa ovisnošću o drogama, uspio je ono što rijetko kojem rock'n'roll glazbeniku uspijeva - bio je glasnogovornik svoje generacije koja je odrastala u vremenima rata, krvi i suza no uspjelo mu je postati i glasnogovonikom jedne nove mirnodopske generacije koja se suočava s problemima egzistencije i pripadnosti u teškim tranzicijskim vremenima.

To može zahvaliti svojim bezvremenskih stihovima čovjeka koji se pjesmom bori sa svojim unutarnjim demonima i problemima koje ima svaki od nas i s kojima se možemo poistovjetiti.

Unatoč svojim problemima sa drogom, Bare je svojom iskrenošću, čak i u državi kao što je Hrvatska u kojoj ljudi puno drže do tradicionalnih obiteljskih vrijednosti u kojima za drogu nema mjesta, uspio doprijeti do srca širokog raspona ljubitelja rock glazbe.

Njegov prateći bend Majke su se pak svojom glazbom, poniklom na južnjačkom i izvornom rock'n'rollu, uspjeli odlično uklopiti i tako nastaje nezaboravni rock bend na koji Hrvatska može biti ponosna.

Iako su Majke prvenstveno odličan klupski bend kojima odgovaraju zadimljeni klupski prostori kroz koje se širi miris znoja, suza i cigareta, Majke odlično funkcioniraju i kao stadionski bend koji klupsku energiju može prenijeti i na velike prostore sa puno ljudi. To su uostalom i dokazali prošle godine na Špancirfestu.

Ne sumnjamo zato da će varaždinska Arena u petak biti dupkom puna i da će ljubitelji rocka iz cijele regije zaista uživati.

Koncert počinje u petak u 21 sat u varaždinskoj Areni. Cijena ulaznica je „prava sitnica“ od 50 kuna, što je doista „akcijska“ cijena za koncert jednog takvog benda, a možete ih kupiti u sustavu Eventima te na ulazu u dvoranu.

Dodajmo na kraju da će kao predgrupa Majkama nastupiti Žanamari Lalić i njezin prateći bend J'Animals u kojem sviraju i dva Varaždinca - Emil Kranjčić i Jura Geci.

Komentari