Shaolin svećenici u Areni razbijaju betonske ploče i buše staklo iglom

Objavljeno: 24.02.2012. 08:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

U varaždinskoj Areni u četvrtak 8. ožujka bit će održan kung fu spektakl „Qi tajna svećenika Shaolina“. 14 kineskih svećenika, ponajboljih majstora iz hrama Shaolin predvođenih 75- godišnjim majstorom hrama demonstrirat će drevne vježbe od kojih zastaje dah, te posjetiteljima pružiti uvid u njihov tajnoviti život i mističnu moć Shaolin kung fu redovnika.

Redovnici hrama kroz dugotrajne meditacije i vježbe razvijaju nevjerojatne fizičke sposobnosti, a uspjeli su proniknuti i u tajanstveni tijek energije u ljudskom tijelu koju nazivaju Qi, a koja im omogućava da u određenim situacijama ne osjećaju bol, te izvode stvari koje su ostalima – teško izvedive.

Upravitelj Arene Varaždin Neven Buljan otkrio je Varaždincima da će u sklopu showa moći vidjeti neke nevjerojatne stvari kao što su razbijanje betonskih ploča glavom, hodanje po noževima te bušenje stakla iglom.

- Gledatelji će u Areni Varaždin vidjeti nevjerojatne stvari, neviđene tjelesne sposobnosti i stavljanje zakona fizike izvan snage. Stvari za koje ste mislili da nisu moguće – pretvorit će se u stvarnost.

- To neće biti nikakvi mađioničarski trikovi, nego snaga koja dolazi iznutra - rekao je Buljan.

Svećenici iz Shaolina gostovali su prije 7 godina u Zagrebu i oduševili tamošnju publiku, a s obzirom da će u sklopu sadašnje turneje, što se tiče Hrvatske, gostovati samo u Varaždinu, Buljan očekuje da će njihov show privući gledatelje i iz ostatka Hrvatske.

- Ovo je nesvakidašnji događaj kakvog nećemo tako brzo imati prilike ponovno vidjeti pa pozivam sve koji žele zaviriti u svijet svećenika iz hrama Shaolin te naučiti nešto od njihove mudrosti da dođu 8. ožujka u Arenu Varaždin - poručio je Buljan.

Show će početi u 19 sati, a ulaznice se po cijeni od 70 kuna mogu kupiti na www. eventim.hr te na prodajnim mjestima u sustavu Eventima.

Komentari