Sljedeće subote u Čakovcu naučite sve o volontiranju

Objavljeno: 02.12.2011. 12:32

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Udruga Zora započela je s provedbom Inicijative mladih pod nazivom "Dobro biram-volontiram!" koja će trajati do kraja ožujka sljedeće godine. Inicijativa u vrijednosti od 5.715 eura jedna je od izabranih inicijativa iz cijele Hrvatske koja će se financirati iz Europskog programa "Mladi na djelu".

Već iduće subote od 10 sati mladi će volonteri organizirati informativnu akciju na Trgu Republike u Čakovcu povodom Međunarodnog dana volontera.

Na javnoj akciji dijeliti će bedževe, kalendariće i edukativne letke koji su ujedno i prijavnice za volontiranje.

Zainteresirani za volontiranje moći će se prijaviti na volonterske akcije putem prijavnica, a također će se moći i informirati o koristima volontiranja kao i čuti pozitivna iskustva dugogodišnjih volontera.

Kroz inicijativu "Dobro biram- volontiram!" omogućit će mnogim mladima koji imaju želju volontirati lakše uključivanje u volontiranje, podijeliti im volonterske knjižice, za njih održati radionicu o menadžmentu volontera, ali omogućiti im i sklapanje novih poznanstava, otkrivanje vlastitih potencijala te razvijanje vještina komunikacije i tolerancije.

Kroz Youthpass potvrdu, koju ima pravo dobiti svaka mlada osoba koja je sudjelovala u provedbi aktivnosti u sklopu programa „Mladi na djelu“, Europska komisija vrednuje novo stečena iskustva  u provedbi inicijative kao neformalnu edukaciju.

Komentari