Na druženjem sa Kirilom Džajkovskim ide...

Objavljeno: 23.08.2012. 15:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Špancirfest

U petak će 14. Špancirfest svojim nastupom na pozornici na Starom gradu otvorit će makedonski glazbenik Kiril Džajkovski. 

Svi oni koji su prije tri godine bili na Kirilovom koncertu na Špancirfestu sjećaju se lude zabave. Popularni Makedonac u petak se vraća u Varaždin, a zabava je zajamčena. 

Za one koji ne znaju, Kiril je prije tridesetak godina osnovao jedan od prvih elektronskih bendova u bivšoj Jugoslaviji - Bastion, a zatim je bio član i jednog od najpopularnijih rock bendova iz bivše Juge - Leb i Sol. 

Kad se bivša država počela raspadati, Kiril je otputovao u Australiju i počeo nastupati kao solo izvođač, kombiniravši makedonski etno melos sa elektronskim zvukom, a svoju karijeru nastavio je u Sjedinjenim američkim državama. Ostalo je povijest...

Internet portal eVaraždin i Špancirfest nagrađuju vjernog čitatelja sa jednom ulaznicom za Kirilov koncert u petak, a ista će osoba imati priliku i upoznati velikog makedonskog glazbenika na "meet and greet" susretu koji će uslijediti nakon koncerta. 

Kako bi osvojili nagradu dovoljno je da na e-mail adresu [email protected] do petka u 12 sati točno odgovorite na pitanje:

Koje godine je Kiril Džajkovski prvi put nastupio na Špancirfestu?

Točan odgovor bio je 2009. godine, kada je Kiril prvi puta oduševio Stari Grad.

A najsretnije ruke je Eda Rain, koja će na upoznavanje s Kirilom. Javit će joj organizatori Špancirfesta, s naputcima. Čestitiamo, a u nedjelju ćemo jednog od vas voditi na druženje s Leningrad Cowboysima.

Komentari