Sveti Nikola u Varaždin stiže avionom punim slatkog tereta

Objavljeno: 01.12.2014. 11:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Sveti Nikola, kojeg mnogi smatraju pravim Djedom Mrazom, ove je godine odlučio doći u Varaždin najslađim avionom, punim različitih slatkiša. Na varaždinskom aerodromu u četvrtak 4. prosinca dočekat će ga 500-tinjak vrtićara i školaraca iz Varaždina i okolnih mjesta.

Najdarežljivijem svecu su doček i neizbježan "airlift", organizirali članovi Aerokluba Varaždin u suradnji s pilotskom školom Bellair  te zaposlenicima TD Varaždin Airport i Gradom Varaždinom, a čokolade i bombone za varaždinske mališane donirala je zagrebačka tvrtka Kraš d.d.

Inače, sva varaždinska djeca su prema istraživanju suradnika Sv. Nikole jako dobra i ove godine u Varaždin dolazi bez krampusa.

- Klinci i klinceze moraju idućih nekoliko dana biti jako dobri i poslušni, jer još uvijek se stignem predomisliti. Uz mene i pilota u kabinu aviona stanu još dva “specijalista“ za discipliniranje zločeste djece ako treba, a ima prostora i za “slatki teret“ kojeg im nosim u velikim vrećama – poručuje Sv. Nikola.

Tijekom boravka na varaždinskom aerodromu, mališani će se častiti bombonima, sokovima i grickalicama. Osim druženja se sv. Nikolom i domaćinima, u ovoj prigodi moći će razgledati avione koji baziraju na varaždinskom aerodromu.

Organizaciju priredbe ove su godine svojim  donacijama pomogli PZC d.d. Varaždin i Kraš.

- Kraš donacijama pomaže brojne humanitarne akcije. Socijalna osjetljivost i pružanje pomoći je dugi niz godina sastavni dio politike poslovanja Društva. Pri donošenju odluka o sudjelovanju u ovakvim aktivnostima na prvom mjestu su nam djeca, te želja da im pružimo sretne i slatke trenutke – ističu u zagrebačkoj tvrtki koja je i ove godine podržala još jednu u nizu aktivnosti članova Aerokluba Varaždin.

Komentari