“Svinje“ ponovno u Varaždinu na sceni Zvonimir Rogoz

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 16.03.2015. 15:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: HNK Varaždin

Nakon gostovanja u Zagrebačkom plesnom centru gdje je publika predstavu ispratila gromoglasnim pljeskom, „Svinje“ će ponovno biti izvedene u HNK Varaždin u četvrtak, 19. ožujka s početkom u 20 sati, na sceni Zvonimir Rogoz...

Uz režiju, Damir Zlatar Frey potpisuje i koreografiju, izbor glazbe, scenografiju i kostimografiju, dramaturginja je Vesna Đikanović, suradnica-kostimografkinja je Ivana Bakal, asistentica kostimografa je Žarka Krpan, a asistent scenografa i realizator scene Slaven Edvin Bot.

U predstavi nastupaju Goran Guksić (Mala Ibru) i Matija Kezele (Ibru). Predstava je premijerno izvedena 28. veljače 2015.

Dvije sestre na izoliranoj svinjogojskoj farmi žive idiličnim, seoskim životom. Starija je sestra potpuno posvećena svinjama i brizi za invalidnog oca kojeg za kaznu drži u šupi, dok mlađa provodi dane u traženju životne profesije koja bi joj pomogla u odlasku s farme u bolji život.

Problemi za sestre nastaju u trenutku u kojem svinje počnu krepavati, u kojem invalidni otac poželi doći na vlastitu rođendansku proslavu, i u kojem, na kraju, leševi počnu izlaziti iz priručnog groblja napravljenog u ružičnjaku.

Sestre se, pritisnute silnim brigama, počinju pitati isplati li se život prepun zločina i neobuzdanog nasilja.

Komentari