međunarodni festival

Treća Folkofonija - festival tradicijske kulture počinje u četvrtak pa saznajte što vas sve tamo očekuje

Objavljeno: 05.07.2016. 11:48

Zadnja izmjena: 05.07.2016. 13:02

Centar tradicijske kulture Varaždin i ove godine organizira međunarodni festival tradicijske kulture - Folkofoniju, a bogat program kreće od četvrtka 7. srpnja i traje sve do nedjelje.

Treće izdanje ovog festivala donosi folklorne programe, a bit će tu i večer tamburaške glazbe, gdje će nastupiti tamburaški orkestri iz Varaždina i inozemstva. Tako će u četvrtak na Kapucinskom trgu nastupiti veliki tamburaški orkestar iz Novog Sada pod vodstvom Zorana Bugarskog Brice. 

Osim tamburaškog dijela, u subotu i nedjelju održat će se folklorne gala večeri. Subota je rezervirana za domaća folklorna društa, a u nedjelju će se predstaviti inozemna društva iz Sarajeva, Subotice, Mađarske i Slovenije.

- Moram istaknuti svečani mimohod ulicama Varaždina u subotu i nedjelju. Kreće u 19 sati, a pozivamo sve naše građane da dođu na Kapucinski trg i zajedno s nama uživaju u večernjem programu - izjavio je Tibor Bün iz Centra tradicijske kulture.

Folkofonija je festival koji osim izvođačkog dijela ima i edukacijski dio. Za najmlađe je organiziram folklorni tabor, gdje će učiti plesati, pjevati i svirati na starim tradisijskim glazbalima. Održat će se i stručni skup na temu tradicijske kulture. Svi programi su besplatni.

Komentari