U Ivancu projekcija filma "Kratki život Ane Frank" kao dio edukativnog projekta

Objavljeno: 16.11.2014. 21:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Udruga za edukaciju i promicanje ljudskih prava kao organizator i kordinator projekta "Znanjem protiv mržnje" održat će 19. studenog 2014. u prostorima Srednje škole Ivanec treće izdanje edukativnog projekta.

Partner je i ove godine Varaždinska županija, a posebna gošća je Njena Ekselencija Ellen Berends, veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj.

U sklopu stručno-edukativnog skupa održat će se nekoliko izlaganja, predstavljanja učeničkih projekata, prikazat će se film "Kratki život Ane Frank" te će se najaviti novi projekt "Naša prošlost je i moja prošlost".

Ovogodišnje izdanje projekta posvećeno je Ani Frank koja je prije 70 godina zapisala zadnje riječi u svoj Dnevnik nakon čega je deportirana u logore smrti.

Teme na skupu su vezane uz pokret otpora u nacističkoj Njemačkoj, o Ani Frank, o progonu invalida od strane nacista i današnjem odnosu prema osobama s poteškoćama u razvoju, o istraživanju o povijesti Židova u ivanečkom i lepoglavskom kraju, o antifašističkim spomenicima u Ivancu i Spomen-groblju u Lepoglavi.

Očekuje se dolazak preko 150 učenika, nastavnika i gostiju, a skup kojeg će otvoriti gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, počet će u 10 sati.

Komentari