U Jalžabetu 16. Šlingani dani uz bogat program

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 28.06.2013. 17:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U Jalžabetu će se, od 5. do 7. srpnja, na prostorima Osnovne škole ''Petar Zrinski'', u organizaciji KUD-a ''Elizabeta'' održati 16. po redu Šlingani dani.

Već tradicionalna manifestacija i ove će godine imati bogat kulturno-umjetnički program. U petak, 5. srpnja, program započinje dolaskom folklornih skupina u Jalžabet te će tom prilikom biti izveden mali mimohod te kulturno umjetnički program u kojem sudjeluju dječje folklorne skupine.

U subotu, 6. srpnja, u 17h počet će mimohod ulicama Jalžabeta te će u 18h okupljene pozdraviti i svečano otvoriti ''Šlingane dane'' načelnik općine Jalžabet. Nakon otvorenja slijedi kulturno-umjetnički i zabavni program.

U nedjelju, 7. srpnja, u 9.30 sati u crkvi sv. Elizabete služit će se sveta misa, a u 16.30 sati počinje mimohod nakon kojeg će biti pripremljen kulturno-umjetnički i zabavni program.

Tijekom cijele manifestacije u školskoj dvorani održava se prigodna izložba starih predmeta i rukotvorina,  ručnih radova i predmeta od slame, krep papira i šibe. Uz razgledavanje starina moći će se i kušati starinski kolači kakvi su se nekada spremali u našem kraju. Na izložbi će sudjelovati Udruge Jalžabeta i okolnih općina.

Generalni pokrovitelj ''Šlinkanih dana'' je Općina Jalžabet.

Komentari