U 'Medinoj škrinji' humanitarni koncert za 15-godišnju Moniku Hajdin

Objavljeno: 28.11.2015. 18:29

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 11:33

Foto: Siniša Sović

Monika Hajdin vesela je petnaestogodišnjakinja koja stanuje s majkom i bakom na četvrtom katu zgrade u Ulici Zrinskih i Frankopana u Varaždinu. Njezin život, nažalost, nije pun tipičnih tinejdžerskih briga jer se Monika godinama bori s teškom bolešću te boluje od skolioze i spinalne mišićne atrofije tipa 2...

Osim svakodnevne njege, problem predstavlja zgrada u kojoj nema lifta pa ju tako mama Dubravka svakog dana nekoliko puta mora nositi na rukama ili leđima 4 kata pritom pazeći da ne dođe do naglih pokreta i da se ne pogorša ionako teško stanje. Monika je zbog bolesti prikovana za invalidska kolica, a majka ju stalno nosi budući da često posjećuje liječnika.

Monika je ispričala da se boji pada, koji se jednom dogodio te je slomilo koljeno i nosila langetu, a osim toga, ima šipku u kralježnici pa je zbog toga pad veoma opasan. Osim toga, potrebna joj je pomoć 24 sata na dan, koju joj nesebično pružaju baka i majka.



No, zbog njezine težine, mami Dubravki sve je veći problem nositi Moniku te im je prijeko potreban “gusjeničar” ili transporter koji bi im uvelike olakšao život i omogući Moniki ljepši i kvalitetniji život.
U želji da im se pomogne, Humanus rock grupa koja se sastoji od glazbenika iz različitih sastava u suradnji s NCLC Varaždin Millennium organiziraju humanitarni koncert. Koncert će se održati u petak, 4. prosinca u Medinoj škrinji, Juraja Habdelića 4 u Varaždinu s početkom u 20 sati.

Ulaznice se mogu rezervirati putem maila: [email protected] te kupiti na ulazu na dan koncerta.



Prikupljena sredstva iskoristit će se za nabavu navedenog pomogala “gusjeničara” koji će pomoći pri prijenosu Monike stepenicama na zgradu, a ujedno će joj omogućiti i uključivanje u društvo. Naime, Monika je trenutno samo 9 dana polazila školu, a premda imaju određena sredstva koja koriste za skupo liječenje, majka Dubravka istaknula je da se nada da će prikupiti dovoljno sredstva za kupnju pomagala.

- Nema drugog načina da riješimo ovaj problem jer se trenutno jedva financiramo. Zahvaljujem svima na pomoći i nadam se da ćemo kupiti transporter - rekla je Dubravka Hajdin ujedno pozvavši sve ljude dobrog srca koji su u mogućnosti da se odazovu hvalevrijednoj akciji.



Isto tako, majka i baka ističu da se nadaju pomoći od Grada i županije što se tiče asistenata u nastavi, ali i financijske potpore.

Za one koji su spriječeni doći na koncert, a donacijom žele pomoći u nabavi “gusjeničara”, novčana sredstva mogu uplatiti na račun NCLC Varaždin Millenium u Privrednoj banci Zagreb, IBAN: HR8823400091110148610. Prilikom uplate potrebno je naznačiti svrhu: Donacija za Moniku Hajdin

Izvor, mjesečnik 30 dana

Komentari