U podrumu tržnice, gastronomska radionica „Varaždin-Istra“

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 06.12.2011. 10:59

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: ilustracija

Grad Varaždin zajedno s Gradskom tržnicom i u suradnji s Udrugom kuhara varaždinske, Udrugom kuhara istarske županije te Turističkom zajednicom grada Varaždina, organizira gastro-radionicu "Varaždin-Istra", koja će se u održati u petak, 9. prosinca.

Radionica je dio projektnih aktivnosti programa Seenet 2, kojeg financira Talijanska republika te talijanske regije Toskana i Veneto, a koji uz Varaždin okuplja i četiri istarska grada odnosno općine Brtoniglu, Grožnjan, Pazin i Rovinj uz potporu Istarske županije.

Gastro-radionica bit će održana u petak 9. prosinca u obnovljenom podrumu Gradske tržnice s početkom u 12 sati.

Cilj projekta je stvaranje zajedničkog kulturno-turističkog proizvoda Varaždina i Istre, a ova radionica ima zadaću povezati kulinarske i vinarske tradicije naših regija.

Kroz radionicu, koja je besplatna i na koju su pozvani varaždinski ugostitelji, vrhunski će kuhari stvoriti zajednički meni, kojeg će se kroz 2012-tu, završnu godinu projekta, uz ostale aktivnosti, promovirati i ponuditi ugostiteljima kako u Varaždinu tako i u Istri.

Gastro-radionica organizirana je u sklopu Adventa u Varaždinu, čime je kroz program Seenet 2 dana dodana vrijednost našem gradu.




Komentari