za ljubitelje gastronomije

U prekrasnoj atmosferi u atriju Starog grada kušajte hrvatske i mađarske specijalitete

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.09.2017. 09:52

Zadnja izmjena: 26.09.2017. 10:12

Foto: Arhiva

Varaždinske barokne večeri osim što publici donose vrhunske koncerte i gostovanja brojnih glazbenika, pružaju i prigodu da ljubitelji gastronomije upoznaju i birana jela spremana po recepturama iz baroknog razdoblja.

Zahvaljujući partnerstvu s Mađarskom ove godine na Gala mađarsko-hrvatskoj večeri sutra, u srijedu, u 18 sati gurmani će u atriju varaždinskog Starog grada moći kušati jela koja su za njih spremila dvojica chefa: poznati varaždinski kuhar Damir Crleni i njegov kolega Atila Varga.

Gastronomiju susjedne nam Mađarske predstavljat će mađarski gulaš, Hortobagy  palačinke, Mađarske domaće kobasice s grahom, Toltott paprike, Turos Csusza, mađarska sarma, a od slastica tu je nezaobilazna Doboš torta i Mađarica. Chef Crleni nepce će posjetitelja Gala večeri zasigurno razmaziti uz jela varaždinske barokne kuhinje poput Goveđeg filea Patačić, svinjskog filea Zakmardy ili pak fileom od jelena u kori od medenjaka.

Nakon kušanja gotovo dvadeset jela pripremljena su za degustaciju i vrhunska vina iz Vinarije Enjingi, kao i pivo „Panonska nizina“. Cijena ulaznice za Gala večeru iznosi 150 kuna i može se nabaviti u Koncertnom uredu Varaždin. 

Komentari