priča o uspjehu

Upoznajte Varaždince koji su uspjeli u Irskoj - otvorili su veganski fast food i posao im cvjeta

Nino Huzjak i Martina Ratković dvoje su Varaždinaca koji su se prije više od četiri godine preselili u Irsku i nedavno otvorili veganski fast food,

Jutarnji.hr

Objavljeno: 30.01.2020. 08:12

Zadnja izmjena: 30.01.2020. 09:51

Foto: VeganKo

Nino Huzjak i Martina Ratković dvoje su Varaždinaca koji su se prije više od četiri godine preselili u Irsku i nedavno otvorili veganski fast food, piše Jutarnji.hr.

Žive u Corku, drugom najvećem gradu u Irskoj, a posao su pokrenuli prije godinu dana. Kako su rekli, još su u Varaždinu htjeli otvoriti veganski fast food te su se prijavili za državne poticaje za samozapošljavanje, no dobili su odbijenicu uz objašnjenje da u tome nema novca i da im posao ne bi uspio. I to je bila kap koja je prelila čašu, zbog čega su se i odlučili preseliti u Irsku.

Fast food su nazvali VeganKo a svoj poslovni put započeli su sa šatorom na Douglas Park Family Marketu kako bi isprobali svoj koncept i uopće vidjeli jesu li Irci zainteresirani za vegansku fast food hranu. Nakon što su Irci odlično prihvatili njihovu hranu, odlučili su kupiti svoju prikolicu za 1500 eura i posvetiti se poslu, piše Jutarnji.hr.

Ponuda im je šarolika, pa je tako na meniju šest vrsta burgera sa svježim povrćem i domaćim umacima, te pet vrsta kebaba u domaćim lepinjama. Tu su još i domaći pomfrit, pohani medaljoni od soje, sejtata i falafela, domaći keksi i razna pića. Posao im trenutno cvjeta i u planu je i proširenje, a možda bi bilo i važno reći da je samo minutu hoda od njih i najpoznatiji fast food lanac McDonalds - što očigledno ne šteti njihovom poslu.

Komentari