Varaždin: Bogat program u sklopu ovogodišnjih “Dana Banfice“

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 14.03.2015. 16:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Dina Vinceković

Ovogodišnji „Dani Banfice“ počinju u četvrtak 19. ožujka, a niz svakodnevnih programa trajat će sve do 26 ožujka...

Svi programi su besplatni i odvijaju se u multimedijskom prostoru 6. mjesnog odbora u Dravskoj 7b. Program je šarolik i namijenjen je svim dobnim skupinama.

- Prvoga dana bit će predstavljene dvije mlade umjetnice, naše sugrađanke za koje vjerujemo da će se tek čuti: Ivanu Koren i Janu Plovanić. Otvorenje izložbe popratit će nastup učenika Glazbene škole Varaždin. Druga je večer rezervirana za našeg Banfičara - Ivicu Pepelka koji će se predstaviti svojim stihovima i skladbama. U subotu smo u nešto ležernijem stilu. Naime, ekipe mjesnih odbora s područja grada takmiče se u kuhanju gulaša, a i ljubitelji belota moći će odmjeriti snage kažu organizatori spomenute manifestacije.

U nedjelju popodne zainteresirani se mogu pridružiti Brahma Kumaris timu te zajedno s njima proćaskati o ljubavi.

- Petog dana ugošćujemo zboraše Kapele Pauline Warasdin, te Kazališnu družinu „Trio V“ iz Ludbrega. U utorak ujutro nam teta Snježana Španić čita priče za najmlađe. Naše će mlade umjetnice na likovnim radionicama učenicima viših razreda osnovnih škola pokazati kako nastaje mozaik. Svi koji vole ples moći će se uključiti u plesnu radionicu Igora Šalamuna te zatim poslušati Male slavuje – naglasili su članovi Organizacijskog odbora

Inače, za ljubitelje stand up komedije srijeda donosi pravu poslasticu i predstavu Femme frontal. Treba spomenuti i pokazne treninge Genbukan kluba, te udruga Umijeće življenja i SAN BAO koje djeluju u prostoru 6.MO.

U Organizacijskom odboru Dana Banfice ove se godine okupilo se dvadesetak Banfičara: Đurđica Dropuljić, Tamara Ljubić, Davor Matačić, Živko Toplak, Dražen Jagić, Marica Matačić, Josip Kahlina, Vesna Petanjek, Ivan Škorjanec, Nevenka Tomšić, Tajana Štuhec, Dubravka Novak, Tatjana Novosel, Alema Ježić, Igor Čalopa, Davor Strelec, Božena Borovec, Branko Družinić, Miroslava Radočaj, Vlado Novak i Gordana Marsenić.

Komentari