Željko Joksimović u Varaždinu 19. ožujka

Objavljeno: 14.02.2011. 18:45

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Facebook

Nakon rasprodanih koncerata u Skoplju, Sarajevu, zagrebačkoj Areni te u Poreču, jedan od najpopularnijh pjevača regije, Željko Joksimović stiže i u Varaždin, točnije u Gradsku sportsku dvoranu na Dravi, gdje će nastupiti 19. ožujka.

Željko Joksimović je postao poznat najširoj publici kada je na "Eurosongu 2004." predstavljao Srbiju i Crnu Goru s pjesmom "Lane moje" i osvojio drugo mjesto. Veliki uspjeh na "Eurosongu" ponavlja i dvije godine kasnije kada je skladao glazbu za pjesmu "Lejla" s kojom je grupa Hari Mata Hari predstavljala Bosnu i Hercegovinu na "Eurosongu" te godine u Ateni. Pjesma je osvojila treće mjesto, a Željko Joksimović osvojio je i prestižnu nagradu za najboljeg kompozitora ("Composeraward") prema mišljenju svih kompozitora sudionika festivala.

Ovaj popularni autor, koji svira čak jedanaest instrumenata, skladao je i pjesme «Čija si» i «Nesanica» koje je otpjevao preminuli Toše Proeski te pjesmu «Miljacka» za Halida Bešlića. Joksimović je dosad izdao pet studijskih albuma ("Amajlija", "Vreteno", "111", "IV" i "Ljubavi"), te jedan live album i dvije kompilacije. Posljednji album Ljubavi izdao je 2009. godine, a istoimena pjesma osvojila je prestižnu nagradu za najbolju pjesmu i muški vokal u 2009. godini na «Balkan Music Awards» u Sofiji.

Zanimljivo je da je pjesmu Ljubavi, nakon što je objavljena na youtube-u, u samo 4 dana pogledalo 5 milijuna posjetitelja.

Ulaznice za koncert Željka Joksimovića u Varaždinu koji će početi u 20 sati, mogu se kupiti putem Eventima na www.eventim.hr, zatim u Varaždinu u Caffe baru Time out u sklopu sportske dvorane na Dravi, Rock Art Caffeu i Soho baru, u Čakovcu u Arcus caffeu, u Ivancu u Kavani Ivana, u Koprivnici u Šarenom dućanu te u Paulovcu u Domino baru. Ulaznice za parter koštaju 100 kuna, a za tribine 120 kuna.


Komentari